December 2018 - Kerst SO

December 2018 - Sinterklaas SO

April 2018 - Koningsspelen SO

 

Ook dit jaar deden we op de Tyltylschool weer mee met de Koningsspelen. 

We hadden een sportieve dag met veel hulp van ouders en opa's en oma's. Daardoor konden we extra veel leuke activiteiten organiseren.

 

Zo was er in de gymzaal een parcours, speelden we met grote parachutes op het plein buiten en konden we ook binnen nog kleine spelletjes doen. Na al die bezigheden hadden we flink trek gekregen en aten samen een lunch.

Ook zijn we allemaal met oranje attributen op de foto geweest. Kortom het was een geslaagde, gezellige en sportieve dag.

 

April 2018 - Pasen SO

 

Twee paashazen hadden eieren verstopt in de gymzaal. De kinderen deden ontzettend hun best om de eieren te vinden. Ze genoten van het zoekspel en de aandacht van de paashazen.

Ook de lunch was weer om te smullen. De kinderen hebben ook allemaal nog een knutsel met foto gemaakt en mee naar huis genomen als mooie paasherinnering.

 

Februari 2018 - STREETDANCE  wedstrijd op de Mytylschool

 

Op dinsdag 20 februari deden drie kinderen van groep Paars en drie kinderen van de Van  Voorthuysenschool  mee met een Streetdance wedstrijd op de Mytylschool.

Het was er erg druk, veel scholen deden mee.  Iedereen was erg enthousiast en de kinderen lieten leuke dansen zien.

We konden een beker winnen, maar helaas ging die aan ons neus voorbij, wel kregen we een medaille waar we ook heel blij mee waren.

Senna, Nikkie en Ceylin deden heel goed mee , je zag dat ze veel hadden geoefend. Met hun juf en Streetdance juf. Ze dansten op de muziek van:  Mi gente van Willy William.

 

Februari 2018 - CliniClowns SO

 

Ook dit jaar kregen we bezoek van de CliniClowns in alle groepen.

De kinderen hebben genoten van de voorstelling Post. In sommige klassen speelden de clowns mee met de kinderen o de grond.

De voorstelling Post gaat over een dag op het Postkantoor. Drie postbodes komen op de fiets binnen en komen de post bezorgen bij de kinderen. Post  is een zintuiglijke en muzikale voorstelling waarin alle zintuigen van het kind worden geprikkeld. Met hun verbeeldingskracht zorgen de clowns voor ontspanning, plezier en echt contact. Ze spelen erg in op de interesses en behoeftes van de kinderen per groep.

 

Januari 2018 - Jumbo spaaractie

 

De afgelopen periode heeft de school meegedaan met de "Sparen voor je school" actie van de Jumbo. Er is dankzij de inzet van ouders en personeel een mooi bedrag opgehaald. We zijn hier heel erg blij mee en gaan met dit geld ondersteunend lesmateriaal voor het VSO en een 50-delige zand waterset voor het SO kopen. 

 

December 2017 - Kerst SO

 

De kinderen hadden ook dit jaar weer veel lekkers meegenomen voor de lunch in de gymzaal. Alle groepen zaten gezellig bij elkaar en na samen wat kerstliedjes gezongen te hebben, hebben we heerlijk gegeten van al het lekkers. 

 

Na de lunch hebben we per klas een kraampje klaargemaakt op de gang, met daarop al het moois wat er samen met de kinderen geknutseld was de afgelopen weken. Er was enorm veel familie mee gekomen.  Het was heel leuk om oma's en opa's ook eens te ontmoeten. We hopen in het nieuwe jaar jullie weer te zien als we een opa en oma dag organiseren.

 

Namens de kinderen, bedankt voor alles wat jullie gekocht hebben. Alle groepen hebben heel goed verkocht, de opbrengst gaan we delen en daarna wordt per klas iets leuks gekocht voor de hele groep.

 

Fijne Feestdagen en een heel goed 2018

 

December 2017 - Kerst VSO

 

Kerst op de bovenbouw.

In de ochtend begon het feest in de hal, als verrassing kwam er een ballonnenkunstenares.

Er was voor iedereen een ballon en we hebben met elkaar gezongen en gedanst.

Daarna was er voor iedereen een heerlijke lunch die verzorgd was door de ouders, waarvoor dank!!

In de middag werd de dag afgesloten met zangeres Anne-Marie Boekelman die er weer een feest van wist te maken. 

Alles bij elkaar was het een dag om niet te vergeten.

 

December 2017 - Sinterklaas SO

 

Ook dit jaar was het spannend of Sinterklaas bij ons op de Tyltylschool langs zou komen.

We zijn met alle kinderen naar de gymzaal gegaan om te kijken of ze daar waren maar zagen helemaal niemand.

Gelukkig kwamen we erachter dat de Sint en zijn Pieten, na een nacht hard gewerkt te hebben,  lagen te slapen. Nadat we ze wakker hebben gemaakt kon het feest beginnen.

Eerst hebben we met zijn allen gezongen voor de Sint. Daarna hebben we de Sint geholpen met zijn ochtendritueel  want hij moest zich nog wassen, haren kammen en aankleden. Daarna ging Sinterklaas met zijn Pieten gezellig op bezoek in alle groepen om te kijken hoe het met de kinderen gaat en om, natuurlijk niet te vergeten, cadeautjes te brengen.

Wat zijn ze weer allemaal verwend dit jaar. 

Sint en Pieten bedankt!

 

Natuurlijk bedanken we, ook namens de Doerakken en de Van Voorthuijzenschool, de hulpouders en oma’s en opa’s die de Sint de hele dag geholpen hebben. 

 

December 2017 - Sinterklaas VSO

 

Al vroeg stonden we klaar op het schoolplein om sinterklaas te verwelkomen.

We zongen en riepen maar we hoorden geen auto of paard.

Wel zijn we erg geschrokken,  er moest vast ergens brand zijn want met loeiende sirenes kwam er een brandweer naar de school rijden.

Maar al snel zagen we het hoor, uit de ramen hingen vrolijke pieten en sinterklaas zat voorin de brandweerauto.

Ze waren een beetje laat en werden gebracht door de brandweer, nadat we natuurlijk voor de sinterklaas en zijn pieten in de gymzaal

gezongen hadden was er in de klas voor ieder kind een cadeau. Het was weer een gezellige ochtend.

 

Juni 2017 - Blijdorp

 

In de laatste weken voor de zomervakantie hebben we nog een heleboel gedaan op school.

We haalden de natuur in de klas, door te werken in het tuintje en dieren van buiten in de klas te halen.

Alle groepen zijn naar de dierentuin geweest.

Gelukkig konden we in de allerlaatste week voor de zomervakantie nog weer even van het mooie weer genieten op ons schoolplein.

Ook zijn we natuurlijk gewoon doorgegaan met ons programma en hebben de kinderen o.a. gewerkt op de computer en geholpen met taakjes op school.

 

December 2016 - Kerstfeest SO

 

In de ochtend kwam de Kerstman alle groepen langs met een heel groot pak. Daarin zat voor iedereen een cadeautje.

We hebben ’s middags met zijn allen in de mooi versierde gymzaal gegeten van de door ouders verzorgde lekkere hapjes. Er was weer heel veel lekkers meegenomen. Er was te veel om van alles te kunnen proeven. En iedereen heeft er van gesmuld en van de gezelligheid genoten.

Vanaf twee uur hebben we kunnen genieten van de optredens van alle groepen. Er waren een heleboel ouders en opa’s en oma’s die kwamen kijken. Gelukkig waren er ook een heleboel mensen die konden meehelpen bij het organiseren van dit alles. Waardoor de kerstviering ook dit jaar een groot succes was. 

 

December 2016 - Sinterklaas SO

 

Bezoek Sinterklaas aan de Kromme Zandweg

 

De pieten hadden namelijk alle schoenen van de kinderen meegenomen. Gelukkig bleek dat de schoenen niet gestolen waren, maar dat ze gewoon vergeten hadden de schoenen terug te zetten in de klassen.

Ook dit jaar had de Sint met zijn Pieten, weer ruim de tijd voor de kinderen in alle klassen van de Tyltylschool.

 

Overal werden liedjes voor hem gezongen en in iedere klas werd een zak met mooie cadeautjes gebracht.

 

December 2016 - Sinterklaas VSO

Ook dit jaar heeft sinterklaas weer een bezoek gebracht aan de VSO.

Eerst hebben we de sint en zijn pieten welkom geheten in de gymzaal, waar we met elkaar gezongen hebben.

Vervolgens heeft iedereen in de klas nog verder gefeest, met kado's en/of surprises.

Het was weer een heerlijke ochtend.